SIK Elite Nyheder FC Salling shop Skive IK shop Medlemslogin Kontakt

Nyhed Tilbage

Unge talenter på spring (Del 1) - Christoffer Dahl Svenningsen Skrevet d. 23/05 2018

Den kommende tid vil vi bringe tre indlæg om tre af klubbens egne talenter. Alle har de det til fælles, at de er gået fra ungdoms fodbold i SIK til nu at have debuteret på føsteholdet. 

Hvordan oplevede de deres debut, og hvordan er det at være blevet en del af førsteholdet i SIK. Læs med når vi stiller skarpt på de tre unge talenter Christoffer Dahl Svenningsen, Sylvester Mayland Poulsen og Maciej Andreas Sciborowski.

 

- Jeg fik et mærkelig sus igennem kroppen med en lille nervøsitet, som blev mindre efter have været på banen i de første minutter.

Det fortæller 18-årlige Christoffer Dahl Svenningsen om sin debut på Skives førstehold i NordicBet-ligaen for et par uger siden mod Fremad Amager.

Han er en af tre unge talenter på kun 17 og 18 år, der normalt fører sig frem på Skive IK’s U19-hold, men som her i foråret er blevet hevet frem til træning med klubbens A-trup som bevis på, at der i egne rækker findes en stor talentmasse, som på sigt kan medvirke til at sikre klubbens fremtid og forhåbentlig en hurtig tilbagevenden til den næstøverste hylde i dansk fodbold.

Christoffer Svenningsen og holdkammeraten Sylvester Mayland Poulsen  har endda gjort det så godt, at de har fået deres debut i NordicBet-ligaen. Christoffer Svenningsen blev indskiftet i udekampen mod Fremad Amager, og det blev fulgt op med endnu et indhop, da han i hjemmekampen mod Vejle fik det sidste kvarter i stedet for Ayinde Lawal. Mens Sylvester Mayland Poulsen kom ind i de sidste ti minutter af den seneste kamp på hjemmebane mod Esbjerg

- Det var et stort øjeblik for mig, noget som jeg havde drømt om skulle ske, fortæller Christoffer om sin debut-optræden i Fremad Amager.

- Debut på førsteholdet har givet mig en større motivation og ærgerrighed, og hvis jeg samtidig bliver ved med at arbejde hårdt og have tålmodighed, så ved jeg, at jeg er på rette vej, siger en glad og stolt Christoffer Svenningsen.

Du er i denne sæson sammen med Sylvester og Macie blevet indlemmet i A-truppen - hvad betyder det for dig og din udvikling som fodboldspiller? 

- Det betyder meget, da det er anerkendelse af al den tid, som man har lagt i fodbolden, og for min udvikling betyder det meget, fordi det er med til at rykke mig som fodboldspiller, da det klart går en del hurtigere, end hvad man er vant til.

Christoffer Dahl Svenningsen, Sylvester Mayland Poulsen og Maciej Andreas Sciborowski har ved tre ugentlige træningspas fået lov at måle sig med klubbens bedste spillere og for alle tres vedkommende har indsatsen været så imponerende set med cheftræner Anders Gerbers øjne, at han her i foråret på skift har indlemmet dem i den trup, han har udtaget til de seneste kampe.

Christoffer Dahl Svenningen opfatter skiftet til træning i A-truppen som en meget positiv oplevelse.

- Skiftet er sket fint, men selvfølgelig skal man tænke hurtigere og vænne sig til at tingene sker lidt hurtigere og så spiller ens fysik en stor rolle, mener Christoffer.

 

CHRISTOFFER DAHL SVENNINGSEN
 
Alder: 18 år
 
Født: 21. februar (årgang:2000)
 
Hvor startede du med at spille fodbold og hvorfor: Startede ude i Resen som er en del af SIK, og begyndte med at spille fodbold fordi det var det som jeg fandt sjovest og fordi min far selv havde spillet fodbold, så jeg tror det lagde til familien.
 
Hvad er dine ambitioner som fodboldspiller: Min ambition er at kunne komme til at leve af fodbolden, og er også klar over det ikke kommer let. Men ambitionen for kort sigt er klart at kunne komme tættere på A-truppen og få spillet flere og flere kampe.
 
Din foretrukne spilleposition: Venstre Back/kant
 
Din styrke: Min styrke vil nok være min løbevillighed og ærgerrighed
 
Din svaghed: Min svaghed er nok mit højre ben, da jeg er meget venstre benet men det bliver bedre og bedre.
 
Hvad laver du, når du ikke spiller/træner fodbold, privat, skole m.m: Når jeg ikke laver noget med fodbold, så går jeg i skole på Skive Handelsskole på 2.g (snart 3.g) og når jeg så er hjemme så styrketræner og er sammen med venner.
 
Hvad skal du lave, når/hvis du ikke kan spille fodbold - uddannelse m.m.: Hvis jeg ikke kan spille fodbold så vil jeg gerne være en sælger og gerne en sælger inde omkring noget sportudstyr.
 
Din favoritspiller: Det må nok være Marcelo fra Real Madrid, fordi hans niveau er så højt og så er han så arrogant i hans spillestil og sidst hans målfarlighed.
 
Din favorittræner: Massimiliano Allegri er klart min favorittræner fordi hans taktiske spillestil han har anvendt i sine klubber og den succes han har opnået som gør ham til min favorittræner.
 
Din favoritklub: Chelsea F.C.