SIK Elite Nyheder FC Salling shop Skive IK shop Medlemslogin Kontakt

Nyhed Tilbage

JOHN DYRING STOPPER KARRIEREN Skrevet d. 30/08 2018

En langvarig ankelskade har tvunget John Dyring til at indstille karrieren som aktiv fodbold spiller.

John Dyring har spillet sin sidste kamp som fodboldspiller på topplan. Efter at have kæmpet i længere tid med en ankelskade. Derfor ser der 35-årige Dyring nu ikke anden udvej end definitivt at fokusere på sin lægebehandling og forhåbentligt få bragt sin skade i bedring. Selv om midtbanemanden længe havde håbet et på et comeback, har skaden aldrig helt sluppet grebet, og der er ikke længere begrundet håb om, at Dyring vil kunne komme tilbage i den forfatning, som skal til for at spille divisionsfodbold. Derfor har han nu spillet sin sidste kamp for SIK.

- Jeg er selvfølgelig frustreret, ked af det og chokeret over alle de her negative ting i forhold til, at jeg nu ikke kommer tilbage på banen. Jeg er faktisk lige nu mere skadet, end den gang jeg fik skaden, og det er det, der gør mest ondt. Alle de forskellige behandlingsformer, jeg har været igennem, er alle mislykkedes, og den ene har været mindre behjælpelig end den anden. Nu skal jeg så opereres, og her bliver det en ”nu håber vi på det bedste”-operation, da specialisterne ikke rigtig kan vurdere det, før jeg er blevet åbnet op, siger Dyring.

At diagnosen er så uklar og at Dyring ikke ved, hvad der vil ske efter en behandling har været en svær en at sluge for et mennesker, der, uden tvivl altid, har været nødt til at kunne udfordre og udfolde sig aktivt. Men hvorvidt han nogensinde vil kunne blive rigtig klar og den uafklarede tidhorisont gør, at han nu må træffe det svære valg.

- Det har været nogle hårde måneder - også fordi man gerne vil ud og hjælpe drengene på banen. Det er der, man føler, man hører til jo. Så det har været hårdt, at hver gang de er gået over for at træne, så er jeg gået over i motionscenteret i håbet om, at jeg snart ville kunne spille igen. Men nu må jeg acceptere, at hvis jeg nogensinde er så heldig, at jeg kan komme ud og spille igen, så er det først en gang efter sommer næste år, og så er det trods alt 2 år siden, at jeg sidst har spillet en 1. divisionskamp, så jeg bliver nød til at fokusere på at få en hverdag til at fungere i stedet. At det ikke skal gøre ondt hver gang man tager et skridt - for ligeså fysisk hårdt det er, så er det faktisk og enormt hårdt mentalt, fortæller Dyring.

At Dyring kommer til at savne sporten, lægger han ikke skjul på. Med en karriere, som strækker sig over en lang årrække, er det et vemodigt farvel til den sport, der har fyldt hele hans liv. Det er ikke mindst det farvel, som den rutinerede spiller havde håbet ville have været anderledes.

- Når man har spillet fodbold siden man var 3 år gammel, så er det klart, at det er det, der betyder allermest i ens liv, og det har også været derfor, at jeg har nægtet at give op - også fordi jeg følte, at jeg havde noget at tilbyde. Der er ingen tvivl om at med alle de oplevelser, som jeg også har haft gennem fodbolden - dem ville jeg gerne have haft flere af. Jeg har altid elsket at komme til træning. Jeg har altid elsket at spille kamp, og jeg har altid elsket at være en del af omklædningsrummet, hvor damerne ikke lige altid behøver at vide alt, hvad der bliver sagt. Det kommer jeg til at savne helt vildt, og det kan ikke rigtig erstattes af noget andet. Men der er også andet i livet end fodbold, selv om det lige nu er lidt svært at se. Men man kan jo heller ikke spille fodbold til man dør.

- En af de ting jeg er lidt ærgerlig over er, at jeg ikke sådan får en afslutning på det, at jeg ikke får spillet den sidste kamp og kan få sagt ordenligt farvel til folk på stadion med oprejst pande og rank ryg. Men jeg vil samtidig heller ikke tage en masse opmærksomhed, fordi jeg stopper, for det handler om klubben. Det handler ikke om mig personligt - det er sådan jeg har det. Det er ikke fordi, jeg behøver en fest eller en mindehøjtidelighed, siger John Dyring.

Mens John Dyring nu skal begynde at indstille sig på en anden hverdag, så ser han tilbage på en lang karriere, som han er glad for, han slutter i lige netop Skive, trods omstændighederne.

- Jeg har altid villet være i Skive, også da jeg havde en lille smuttur til Hobro, der lagde jeg ikke skjul på, at jeg allerhelst ville spille for SIK. Jeg kan huske, at det sidste jeg sagde var: ”lige så snart der er brug for mig igen, så ringer I bare”. For det har altid været i Skive, jeg gerne vil spille - selv om jeg har fået andre tilbud, i løbet af min tid, fra andre 1. divisionsklubber, hvor jeg sikkert har kunne tjene mere. Men hvis jeg nogensinde skulle have skiftet, så skulle det have været til en klub i en højere række. Jeg har været sindssyg glad for at være i klubben, har spillet der i mange år og haft mange kampe, men alting har desværre en ende, og det må jeg også erkende nu, siger Dyring.

Med beslutningen om at stoppe på topplan kan John Dyring se tilbage på en karriere, der, udover Skive IK, har givet mange gode oplevelser i bl.a. Viborg FF, AC Horsens, Thisted FC og Hobro IK.